Dechesne+%26+Boertje+verzorgt+opening+voor+Maxima%2Dcentrale
Nieuws

Dechesne & Boertje verzorgt opening voor Maxima-centrale

Electrabel, onderdeel van de Groep GDF SUEZ, opende op 6 december een splinternieuwe energiecentrale in Lelystad. Eventmarketingbureau Dechesne & Boertje verzorgde het concept en de organisatie van de opening.

Twee ultramoderne gasgestookte eenheden van ieder 440 MW nemen hiermee een belangrijk deel van de Nederlandse elektriciteitsproductie voor hun rekening. De nieuwe eenheden hebben een zeer hoog energierendement van bijna 60% en daarmee een beperkt effect op het milieu. Voor Dechesne & Boertje was het een niet alledaags evenement: 'Dit was - met het oog op de strenge veiligheidseisen - een logistiek uitdagende opdracht, die succesvol verlopen is', aldus Pieter Bas Boertje.

Minister Maxime Verhagen verrichtte de opening, samen met de voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes en de CEO van Electrabel Nederland Ruud Bos. 'Nadat zij twee grote stekkers aan elkaar hadden gekoppeld viel het doek van de glazen tent en werd een enorme 25 meter hoge piramidevormige steigerconstructie onthuld. In de steiger stonden 60 slagwerkers die symbool stonden voor het 60% rendement van de centrale. Daarna volgde een spectaculair slagwerk optreden dat ondersteund werd door indrukwekkende projecties op 60 ledschermen achter de muzikanten. Zangeres Alma Nieto werd tijdens het speciaal geschreven muzieknummer, al zingend, omhoog getakeld. In de top van de steiger gaf ze het openingssignaal met een klap op een manshoge gong. Na de opening werden de gasten uitgenodigd voor een bijzondere rondleiding door de nieuwe centrale', aldus het evenementenbureau uit Muiden.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.