Trends in horecaverhuur: focus verschuift, onderscheidenheid is must
EVENEMENTENCATERING HORECAVERHUUR - De ontwikkelingen in de evenementenbranche hebben ook zo zijn invloed op leveranciers van horecaverhuur. De behoefte aan individuele oplossingen en thematische invullingen zie je steeds vaker. Wat zijn de ontwikkelingen in 2016 en hoe heeft dit invloed op de inrichting van evenementen?
Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van horecaverhuur, decoratie en inrichting in 2016?
Joosje Bellaart van Van der Maarel Sfeermeesters:
'Wereldwijd speurt het trends-team van Van der Maarel op bijzondere plekken en beurzen naar de nieuwste trends om een event nog unieker te maken. Een opvallende ontwikkeling die wij met name zien in de horecabranche is de behoefte aan onderscheidenheid, uniek zijn en de hang naar het maken van een iconische omgeving. Conceptueel denken, pop-up restaurants op verrassende locaties en de festival-trend met foodtrucks is een gewild thema in 2016.'
Tim Ebbers van PartyRent:
‘Wij zien meer behoefte aan individuele oplossingen, gericht op de gasten en thematische invullingen, door verrassende combinaties qua kleur, materiaal en vormgeving van het meubilair. Daarnaast zie je veel design meubilair, comfortabele lounge en table tops met onderscheidend vermogen, afgewisseld met decoratieve elementen.’
Mariëlle van der Putten van Van der Kroft’s Party Rental
'De betere chefs in Nederland zetten de trends voor wat er op tafel gebeurt, daarnaast zie je in de horeca inrichting nieuwe trends ontstaan in bar, restaurant en hotel. Op tafel is daarbij richting gekozen voor kleur in servies en deco in glaswerk. Daarbij zie je dat natuurlijke kleuren en aardse tinten aanslaan. Ook organische vormen in table top zijn in schwung geraakt. Met de komst van vintage en de inzet van hergebruikte materialen en met name oudere modellen stoelen wordt de inrichting van veel zaken intiemer en herkenbaarder. Het strakke is er af en verscheidenheid en diversiteit in inrichting is natuurlijk geworden en breed geaccepteerd.'
En hoe gaan deze ontwikkelingen en trends invloed hebben op de inrichting van events?
Joosje Bellaart van Van der Maarel Sfeermeesters:
'De hang naar conceptuele inrichting vertaald zich ook zeker door naar de eventbranche. Events krijgen namelijk veel meer een gezicht in sfeer en onderscheidenheid is een vereiste voor elke aanvraag die wij als eventstylers binnen krijgen. Onze klanten hebben behoefte aan iets unieks en stappen steeds meer af van gestandaardiseerde inrichting. Het denken in sfeerconcepten en thema’s die uniek zijn zorgt voor de nodige veranderingen binnen verhuurbranche. Focus ligt niet langer op het kunnen aanbieden van enkel grote volumes maar op creativiteit en lef.'
Mariëlle van der Putten van Van der Kroft’s Party Rental
'In de eventbranche zie je dat naast de blijvende strakke en tijdloze inrichting ook de ontwikkelingen van de horeca inrichting wordt gevolgd. Logisch want dat is voor gasten herkenbaar en nieuw. Opdrachtgevers volgen deze ontwikkelingen en passen hun vraag daar op aan. In de catering zie je dezelfde ontwikkeling. Een aantal chefs wordt gevolgd. Zowel op het gebied van food en concept als decoratie en materialen. Catering is wat dit betreft vaak volgend en maakt een vertaalslag naar de mogelijkheden binnen de beperkingen van de locatie en de omstandigheden. Altijd weer een serieuze uitdaging met vaak bijzondere prestaties.'