3D+Dagen%3A+Eventbranche+kan+meeliften+op+toename+3D%2Dtoepassingen
Nieuws

3D Dagen: Eventbranche kan meeliften op toename 3D-toepassingen

Noviteiten op uw evenement? Op 22 en 23 november organiseren iMMovator en 3DNL de 3D Dagen. Gedurende twee dagen bespreken de televisie-, film- en reclamebranche de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van 3D.

Foto: Philips 3D HDTV

In de bioscoop is 3D al een bekend fenomeen, maar ook worden er al 3D Televisies en DVD’s aangeboden door verschillende fabrikanten. In Europa en Amerika kondigen diverse omroepen hun plannen voor nieuwe 3D initiatieven aan. Hoe is de situatie in Nederland? Wat kunnen we leren van de internationale aanwezige expertise? Op 22 en 23 november maakt iMMovator met de Nederlandse industrie de balans op tijdens de eerste editie van de 3D Dagen.

'Er wordt op de 3D Dagen niet alleen gekeken naar 3D in de bioscoop of 3D Televisie, maar er is ook overlap met het gebruik van 3D in de event branche. Er worden bijvoorbeeld ook technieken ontwikkeld die het mogelijk maken om 3D zonder bril te bekijken. Door de komst van brilloze 3D schermen is het mogelijk geworden om op vele plekken 3D content te vertonen. Gebleken is dat 3D promotie en communicatie in openbare gelegenheden zoals op beurzen en evenementen maar ook in wachtruimtes een hoog “stop en impact” gehalte hebben op de bezoeker of de voorbijgangers. Dit biedt ongekende mogelijkheden', aldus Marlies Hakvoort van het organiserende iMMovator. Ook 3DNL is betrokken bij de organisatie van de 3D-dagen. 

Programma: 
Dag 1: Dynamisch congres met internationale topsprekers
22 - 11 Cinmec Ede
De eerste dag bieden we u een inspirerend congresprogramma met internationale keynote speakers, divers 3D materiaal en interessante discussies. Met onder meer een dynamisch innovatieplein, veel 3D materiaal en bijdragen van onder andere Rick Dean (3D @Home), Wilco Wolfers (A-Film), San Fu Maltha (FUworks), Juliëtte Verkerk (Media Republic), Henk van Meerkerk (EO) en Jasper Steenkamp (Tree-On).

Dag 2: Praktisch workshopprogramma met experts
23-11 Media Park Hilversum
De tweede dag bestaat uit een serie interactieve en praktische workshops. Deze workshops worden gegeven door internationale experts, waaronder Andy Quested (Head Technology BBC), Seth Shapiro (New Amsterdam Media) en Ivo Broekhuizen (A Million Dreams). Onderwerpen die aan bod komen zijn het business perspectief, postproductie in 3D en het tegengaan van bijverschijnselen (hoofdpijn, wagenziekte) bij het kijken naar 3D.

Het meest actuele programma is te bekijken op www.3ddagen.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor het event. Het plenaire congres vindt op 22 november plaats in Cinemec in Ede, kaarten kosten 150 euro (excl. BTW). De workshops worden gehouden op het Media Park in Hilversum, rondom het 3D Live Lab. Per workshop betaalt u 25 euro (excl. BTW) voor deelname.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.