#EventTrends2018: eventbubbles vol trouwe fans

09-12-2017 - #EVENTTRENDS2018 - Half december ligt het 132 pagina tellende eindejaarsnummer van EventBranche Magazine op de deurmat van duizenden eventprofs en opdrachtgevers. In dat nummer een dossier met de 20 ontwikkelingen die van invloed zijn op de wereld van eventmarketing en live communicatie. 10 van de 20 trends publiceren we ook online. Trend 3: eventbubbles, de meest krachtige fans.

#EventTrends2018: Eventbubbles

De eventbubble is de community, of misschien zelfs wel de tribe, die zich vereenzelvigt met en in uw evenement. En u kent ze wel: de social media groepen, waar op onderwerp soms aardig gediscussieerd wordt, maar waar pas echt iedereen actief wordt als er iets verkocht kan worden…Tja, dat kunnen we een community noemen. Nou de eventbubble is een veel krachtiger groep. Daar ontstaan namelijk groepen gelijken die elkaar eens in de zoveel tijd ontmoeten, kennis, netwerk en momenten delen tijdens een live moment, het evenement. Ze kunnen om die reden wel eens doorgroeien tot de meest krachtige fangroepen rondom uw merk of bedrijf. 2018 moet uitwijzen hoe we die groepen gaan faciliteren en hoe we ze gaan inzetten als uw oprechte ambassadeurs. Maar de mensen, relaties, bezoekers van uw business event zijn in potentie hele krachtige en trouwe fans.

Alleen in Nederland heb je al een paar prachtige voorbeelden van dergelijke eventbubbles. Exact is een mooi voorbeeld, met hun Exact LIVE evenement, dat echt al een merk op zich geworden is. 

Daarbij is het merk Exact LIVE bijna op zichzelf staand. Zij die daar elkaar ontmoeten, kennis halen, beleven, onder de vlag van Exact die vormen een echte community, een Exact community.

Internationaal is het interessant om te zien hoe #GENERATIONHEETCH zo ineens ontstond, tijdens een online demonstratie evenement, maar inmiddels een naam is geworden voor een bepaalde groep Franse jongeren. Ook een prachtig voorbeeld:


 1. #EventTrends2018
  Bekijk hieronder 10 van de 20 trends uit het dossier #EventTrends2018. Het complete dossier is beschikbare voor onze leden. Word dit jaar nog lid en wij sturen u het magazine met de 20 trends en ontwikkelingen begin 2018 nog na: Word lid!

 2. #EventTrends2018: Algemene Verordening Gegevensbescherming
 1. #EventTrends2018: contra eventmarketing
 1. #EventTrends2018: events als stiltecoupé
 1. #EventTrends2018: eventmarketing met kinderen als doelgroep
 1. #EventTrends2018: logoless op evenementen
 1. #EventTrends 2018: het jaar van eventdesign
 1. #EventTrends2018: events als de marketing- en communicatiekapstok
 1. #EventTrends2018: het podium verdwijnt
 1. #EventTrends2018: eventbubbles vol trouwe fans
 1. #EventTrends2018: selfstreaming

#EventTrends2018  /  #jointheLIVErevolution

2 Reacties

Zou ik dit boek ook kunnen ontvangen?
Dennis @ 08-12-2017 11:36 uur
Hoi Dennis, dank voor je reactie, wij zullen geheel vrijblijven een magazine naar Atag sturen. Zie mail. Groet het EventBranche.nl-team
@Dennis @ 15-12-2017 15:08 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify Eventmarketing

  Welkom bij Amplify EventMarketing
 2. D&B Eventmarketing

  Dé eventpartner van ondernemend Nederland
 3. Obsession Evenementen & Communicatie

  Bijzondere ontmoetingen, perfect geregeld!
 4. XSAGA

  Bij XSAGA hebben wij een grote passie voor mensen en merken.
 5. Stage Entertainment Theaterarrangementen

  Live entertainment is puur en staat voor passie, emotie en creativiteit. Deze...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners