#EventTrends2018: Algemene Verordening Gegevensbescherming

28-12-2017 - #EVENTTRENDS2018 - De laatste van de 10 trends en ontwikkelingen uit onze 20 #EventTrends2018 is een ontwikkeling waar we allemaal mee te maken gaan krijgen: de AVG, Algemenen Verordening Gegevensbescherming. Eigenlijk is er ieder jaar wel een regel of wet die directe invloed heeft op het organiseren van evenementen. Na de WKR, de reisbureauregeling en de allergenenwetgeving is het nu de AVG.

Wilt u het prachtige dossier #EventTrends2018 ook ontvangen? Word dan in 2017 nog lid en we sturen u EventBranche Magazine nummer 4 van 2017 alsnog toe, met daarin het dossier #EventTrends2018. Lid worden van EventBranche.nl is geen schande....



#EventTrends2018

Wet op persoonsgebonden data


‘De AVG  geldt voor de hele Europese Unie (EU) en vervangt in Nederland de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze nieuwe wet versterkt en breidt privacyrechten van mensen uit én zorgt voor meer verplichtingen voor organisaties die persoonsgegevens verwerken. De nadruk ligt - meer dan nu-  op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden’, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens over de nieuwe wet de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Voor organisatoren van een evenement moeten vooral op het vlak van zogeheten ‘bijzondere persoonsgegevens’ stappen zetten. Bedrijven moeten aan kunnen tonen dat ze vertrouwelijk en zorgvuldig met dergelijke persoonsgegevens omgaan. Eén van de belangrijkste gevolgen voor eventorganisatoren: er moet snel en correct inzicht gegeven kunnen worden in de verzamelde data, het recht van vergetelheid moet kunnen worden toegepast en er moet aangetoond kunnen worden dat de data zorgvuldig en beschermd zijn behandeld. Wen er maar aan, in mei 2018 gaat de wet in. 

>> Algemene Verordening Gegevensbescherming: 7 gouden tips voor eventprofs 

Als professional in de evenementenbranche bent u verantwoordelijk voor de belangen van opdrachtgevers en richting derden. Doe dus ook alleen zaken met professionele toeleveranciers en partijen die met data van uw klanten omgaan en ga zorgvuldig om met uw klantgegevens. Het is van groot belang om goed voorbereid te zijn. Huur professionals in en laat u adviseren en snel want er is geen onbeperkt aantal van dergelijke profs en u kunt zich voorstellen dat er een run is op dergelijke experts. 7 gouden tips van expertisepartner K/AP om als eventbedrijf aan de zorgplicht te voldoen:

  • Check of samenwerkende partijen goed zijn verzekerd voor aansprakelijkheid en cyberrisico
  • Zorg voor een beveiligde verbinding bij het versturen van klantgegevens of inschrijfformulier
  • Vraag niet meer gegevens dan nodig
  • Leg goed uit waarom je de gegevens verzamelt
  • Bewaar de gegevens niet langer dan nodig
  • Vraag altijd toestemming voor het versturen van een nieuwsbrief
  • Zorg voor een goede bewerkersovereenkomst bij gebruik van een extern inschrijfsysteem

>> Lees ook op Evenement Organiseren: 

Nieuwe wet persoonsgegevens: dit moet u weten voor uw evenement


 

#EventTrends2018

Bekijk hieronder 10 van de 20 trends uit het dossier #EventTrends2018. Het complete dossier is beschikbare voor onze leden. Word dit jaar nog lid en wij sturen u het magazine met de 20 trends en ontwikkelingen begin 2018 nog na: Word lid!

  1. #EventTrends2018: Algemene Verordening Gegevensbescherming
  1. #EventTrends2018: contra eventmarketing
  1. #EventTrends2018: events als stiltecoupé
  1. #EventTrends2018: eventmarketing met kinderen als doelgroep
  1. #EventTrends2018: logoless op evenementen
  1. #EventTrends 2018: het jaar van eventdesign
  1. #EventTrends2018: events als de marketing- en communicatiekapstok
  1. #EventTrends2018: het podium verdwijnt
  1. #EventTrends2018: eventbubbles vol trouwe fans
  1. #EventTrends2018: selfstreaming

#EventTrends2018  /  #jointheLIVErevolution

 


 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
  1. deRegistratiebalie

    Van uitnodiging en registratie-website tot en met de evaluatie, wij maken uw evenement beheersbaar en meetbaar.
  2. EventAssist

    EventAssist verzorgt het complete uitnodigings- en registratietraject voor evenementen. Samen met jou creëren wij de...
  3. aanmelder.nl

    Eenvoudig evenementen organiseren doe je met aanmelder.nl
  4. PRG Production Resource Group

    Production Resource Group (PRG) is de toonaangevende internationale leverancier...
  5. Faber Audiovisuals

    Faber Audiovisuals is een snel groeiend, toonaangevend bedrijf op de Europese...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners