Wie wint 1000,- aan eventcommunicatie voor het beste Netwerkconcept
EventBranche.nl vroeg haar lezers: wie heeft er een eenvoudige oplossing om het netwerken op een evenement (onze BrancheBorrel werd als voorbeeld genomen) effectiever te maken. Een voorselectie leverde 7 concepten op. U mag online de winnaar kiezen, hij of zij krijgt een communicatiepakket bij EventBranche.nl twv 1000,- euro. Stemmen kan heel eenvoudig, volg de instructies in de ankeiler hier rechts naast, of stuur via outlook uw keuze naar ons door te klikken op de maillink onder het concept van uw keuze. Met uw stem maakt u kans op een gratis jaarabonnement bij EventBranche.nl:
1. Beyen Gaetan
Eet- en drankbonnen
Zo'n evenement gaat meestal gepaard met hapjes en drankjes. Om het netwerken minder stroef te laten verlopen kun je aan één deel van de aanwezigen drankbonnen geven en aan de andere helft eetbonnen. Je kan het vervolgens ook nog opsplitsen. Bijvoorbeeld bij de dranken is er keuze tussen cava, bier, wijn, frisdrank. Aan de hand van een pin-up met een bepaalde klaar heeft iedereen een bepaalde drank op zak. Wil je die drank , moet je een persoon zoeken met die bepaalde kleur. Omgekeerd voor het voedsel , hetzelfde principe. Mensen eten en drinken niet aan een doorlopende snelheid dus is er altijd even tijd om contact te zoeken met elkander.
>> Stem op dit concept
2. Gerrit Heijkoop
Mix & Match
Het is een soort Mix & Match sessie waar 3 oefeningen inzitten:
1. De ‘human spectograph’, waarbij je mensen op basis van een stelling zich over de ruimte laat verspreiden. Vervolgens bespreken ze in 2 minuten met een buurman/-vrouw waarom ze staan waar ze staan.
2. De ‘mix’, waarbij mensen zo snel mogelijk groepjes van 4 moeten vormen op basis van bepaalde criteria; bijvoorbeeld uit minimaal 3 verschillende provincies, minimaal 1 lid en 1 niet-lid van Eventbranche.nl, maximaal 2 suppliers etc etc.
3. De ‘3 vragen’: eerst krijgen alle deelnemers 2 minuten de tijd om de volgende 3 vragen voor zichzelf te beantwoorden:
a. Waarom ben je hier?
b. Wat zou je willen dat er gebeurt?
c. Welke kennis of ervaring breng jij mee waar anderen hun voordeel mee zouden kunnen doen?
Vervolgens zijn er 4 rondes van 2 minuten (duidelijk gemarkeerd met een gong oid) waarin ieder lid van het groepje zijn antwoorden met de anderen van de groep deelt.
>> Stem op dit concept
3. Kyra Joosten
Plant a seed, grow a tree
Alle gasten komen bij elkaar in een ruimte waarna een meerkeuzevraag wordt gesteld, zoals bijvoorbeeld: ‘In welke sector bent u werkzaam?’. Iedereen die werkzaam is in dezelfde sector wordt een bepaalde richting opgestuurd. Zo vindt er een vertakking plaats en ontstaan er groepen. Het interessante achter dit concept is dat de gasten op een prettige manier verplicht worden om hun vaste netwerkgroep te verlaten. De gasten krijgen een bepaalde tijd de mogelijkheid om te netwerken, waarna deze vorm van interactie uiteindelijk verder gaat. Bij elke gevormde groep wordt na ongeveer een kwartier een nieuwe vraag gesteld dat aansluit bij deze sector waardoor weer nieuwe, kleinere groepen ontstaan. In elke tak vindt opnieuw een vertakking plaats. Aan het einde van het plant ‘a seed, grow a tree’ krijgen de gasten de gelegenheid om andere sectoren te gaan bekijken om zo ook met andere mensen in contact te komen.
>> Stem op dit concept
4. Ilona Pols
Spelvorm: Wie ben ik?
In het voortraject maken de leden online (website) kenbaar wie ze zijn, in welke branche ze werkzaam zijn en met wie en welke branche ze graag in contact willen komen. Uit de gehele ledenlijst (aanmelden verplicht) selecteren ze al vooraf personen met wie ze graag in contact willen komen. Tijdens het event proberen ze zoveel mogelijk de personen aan te spreken die zij vooraf hebben geselecteerd. Dit kan op het evenement door herkenning, via een token of via social media. In het natraject kunnen gasten op hun profiel bekijken hoe ze gescoord hebben, met wie ze in contact zijn gekomen en met wie niet. Van de personen met wie ze in contact zijn gekomen zien ze (weer) of het een "match" is en zo niet of die persoon misschien wel weer een "match" kent. Vergelijkbaar met linkedin. Omdat het een spelvorm is wordt het voor de leden makkelijker elkaar aan te spreken en motiveert het om nieuwe mensen aan te spreken. Onderling kunnen bekenden elkaar ook weer helpen (wie zoek jij?).
>> Stem op dit concept
5. Birgit Dorjee
Zoek de badge
Aangezien iedereen naambadges heeft is het leuk om de gasten een andere naambadge te geven dan hun eigen naam en dat ze naar deze persoon op zoek moeten. Wellicht met kleine hint. Mochten ze elkaar gevonden hebben en ze komen met die match samen naar de bar, dan krijgen ze een drankje of special gift. Dit kan ook in duo’s. Indien ze elkaar hebben gevonden zouden ze bijvoorbeeld de badge die ze op hebben compleet kunnen maken. De ene helft met de eigen naam (bij ontvangst gekregen) en de andere helft met naam van degene die je moet zoeken. Zo zie je ook gelijk wie er compleet is qua batch en wie nog niet zijn match heeft gevonden.
>> Stem op dit concept
6. Jose Harsveld
Play the Game
Bij binnenkomst staan de tafels opgesteld in kleine groepen en op elke tafel ligt een bekend familiespel: Keezen, Party&Co, Weervolven, Wie is het? (met foto’s van event goeroes bijvoorbeeld), Monopoly, Yahtzee, Herken de Hits, Steff Stuntpiloot, etc. We maken er een speedspelmiddag van met een roulatiesysteem. De spellen duren 15 minuten en via de registratie kun je je opgeven voor 4 spellen, dus in een uur tijd heb je 4 spellen gespeeld en een heleboel mensen leren kennen. Het is leuk om de spellen in duo’s te spelen, zodat je kunt strijden met iemand die je nog niet kent. Samen winnen of verliezen verhoogt de kameraadschap. Uiteraard wissel je daarna ook de gegevens uit met de andere personen aan de tafel. Na dit uur wordt er natuurlijk nog flink nagepraat over de hilarische winnaars momenten tijdens de netwerkborrel+.
>> Stem op dit concept
7. Sandra van der Heijden
Speeddaten
Achterliggende gedachte van dit idee is om in een zo kort mogelijke tijd te weten te komen of je met andere mensen een raakvlak hebt waarop jullie iets voor elkaar kunnen betekenen. Tenslotte komen we allemaal om ook nieuwe business binnen te halen. Bij speeddaten is het de bedoeling om in een half uur of maximaal 60 minuten een lange tafel of tafels neer te zetten met aan beide kanten stoelen. Er is 1 leidinggevende die de tijd/bel in de gaten houd en sein geeft dat er gewisseld kan worden. De mensen aan tafel mogen in 60 seconden een pitch geven en daarna mag de persoon aan de andere kant dit doen. Op het moment dat je beide denkt dat je interessant voor elkaar bent, kan je met elkaar poken of een visite kaartje uitwisselen. De linkerkant van de tafel blijft zitten en de rechterkant van de tafel schuift na 2 minuten een plekje op. Bij interesse, kan naderhand tijdens het netwerken verder gepraat worden.
>> Stem op dit concept